Welke afmeting voor je tafel kies je?

Nieuwe tafel? Maar welke afmeting heb je nodig?

Als je een nieuwe tafel koopt, is het altijd heel handig om te weten welke afmeting je nodig hebt. Wat ook een leuke vraag is, voor welke vorm tafel kies je? Wil je een rechthoekige, vierkante, ronde of ovale tafel? Wij geven je graag bij elke vorm tafel de juiste afmetingen. Zodat jij de perfecte tafel kunt kiezen.

De standaard maten van DREAUM

Bij ons eigen merk DREAUM werken we met 3 standaard maten. Namelijk de maten 160 x 80 cm, 200 x 90 cm en 240 x 100 cm. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende afmetingen. We hebben een tekening voor je gemaakt, zodat je kunt zien hoeveel personen er per formaat aan de tafel kunnen zitten.

Dutch Design Tables overzicht afmeting DREAUM tafel

De altijd gezellige ronde tafel

Het voordeel aan een ronde tafel is dat er geen hoeken zijn. Daardoor kan je overal aan de tafel plaatsnemen. Er zijn verschillende maten te verkrijgen bij ronde tafels. Hierbij kan je denken aan maten vanaf 90 cm tot en met 180 cm. Het is lastig te zeggen met hoeveel mensen je precies kan zitten aan een ronde tafel. Dit komt doordat de poot van een ronde tafel in het midden zit. Als je daar bijvoorbeeld een grote 4 poot onder hebt zitten, blijft er niet veel beenruimte over voor een groot gezelschap. Er is natuurlijk wel een basis beeld wat wij aan je kunnen geven. Zodat je toch een idee hebt hoeveel mensen er nou aan een ronde tafel kunnen zitten!

Dutch Design Tables overzicht afmeting ronde tafel

De stoere vierkante tafel

Een vierkante tafel is een pronkstuk in je interieur. Het heeft een hele stoere uitstraling en er staat echt knaller van een tafel. Het leuke aan een vierkante tafel is dat je iedereen kunt aankijken. Zo'n tafel heeft namelijk allemaal gelijke zijdes, waardoor je met iedereen gezellig kunt bijpraten tijdens een heerlijk diner.

Dutch Design Tables overzicht afmeting vierkante tafel

De elegante en praktische ovale tafel

Een ovale eettafel lijkt qua afmetingen wel op een rechthoekige. Beide hebben twee lange zijdes. Alleen het toffe aan de ovale vorm is dat je overal plaats kan nemen doordat er geen hoeken zijn. En omdat er geen vervelende hoeken zijn, kunnen kinderen of jij daar niet aan stoten. Zo kan je volop genieten met z'n alle van de hippe ovale tafel.

Dutch Design Tables overzicht afmeting ovale tafel

Heb je nog vragen?

Als je na deze handige weetjes over de formaten van alle tafels nog met andere vragen zit. Dan kan je natuurlijk bij ons terecht. We helpen je graag, zodat jou interieur helemaal top is!