Interieuradvies

Heb je advies nodig? In deze blog kom je achter jouw ideale interieur stijl!

Heb je advies nodig? Voelt jouw interieur niet meer compleet aan of voel je jezelf er niet meer in stralen? En kom je er zelf niet uit? Dan helpen wij jou graag met een tof interieur of kleur advies. Voor iedereen is de smaak natuurlijk anders. Maar dat is geen probleem! Er is namelijk voor iedereen een heel mooi en speciaal interieur te creëren.

Voor welke stijl ga jij?

Er zijn heel veel verschillende stijlen in de interieurwereld. Sommige mensen gaan bijvoorbeeld echt voor 1 stijl, zoals Scandinavisch, industrieel, modern of klassiek. En andere mixen het graag, zoals bijvoorbeeld de mix van modern met industrieel. Om erachter te komen welke stijl helemaal bij jou past kan je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken, hierin verzamel je al het beeldmateriaal wat jij mooi vind. Ook kan je een woordenweb maken. Hierin zet je alle woorden die jou aanspreken en welke eigenschappen jouw interieur moet hebben. Door middel van je moodboard of woordenweb kunnen wij jou advies geven over welke stijl bij jou past. Je kunt natuurlijk ook online een test doen over interieur. Hierin krijg je vragen en door middel van jouw antwoord, komt er een uitkomst wat jouw ideale stijl is.

Dutch Design Tables collage

De top 3 interieur stijlen

Op nummer 1 is absoluut de Scandinavische stijl. Je kunt deze stijl herkennen aan de functionaliteit, eenvoud, minimalistisch, de lichte kleuren en de natuurlijke materialen. De functionaliteit is erg belangrijk, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Daarom staat voorop bij deze stijl comfort en praktisch. De nummer 2 is de stijl landelijk. Een landelijk interieur straalt warmte, gemoedelijkheid en gezelligheid uit. Daarom voelen mensen zich ook snel thuis in een landelijk interieur. Een kenmerk is het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een houten of stenen vloer, een rieten mand of een schapenvacht. Op nummer 3 is niet te vergeten de industriële stijl. Je kunt deze stijl herkennen aan het gebruik van robuuste, stoere en ruwe materialen. Er word gewerkt met neutrale kleuren, namelijk de kleuren zwart, grijs en wit. Om deze stijl warmte te geven, word er hout gebruikt. Hout geeft namelijk een stoere en warme look aan alle robuuste materialen.

Persoonlijk advies? Kom langs in onze Utrechtse design studio

Wil je graag persoonlijk advies door 1 van onze interieur toppers? Kom gerust langs in onze design studio. Wij helpen je graag met de juiste keuze voor je interieur en laten meteen de bijpassende meubels zien. Je kunt ons vinden aan de Nieuwe Houtenseweg 25 in Utrecht. Wij zijn op dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 - 16.00 uur. Ook handig om te weten dat je je auto gratis voor de deur kan parkeren. Je bent van harte welkom!